Reikihoito

 

Jo ihmiskunnan muinaiseen tietämykseen liittyy ajatus kaikkea ympäröivästä energiasta. Suuret uskonnot ja filosofiat tuntevat näkemyksen elämää ylläpitävästä voimasta. Voimme kutsua sitä elämänenergiaksi, joka virtaa kaikkialla ja meissä kaikissa. Idässä tätä energiaa on vuosituhansien aikana kutsuttu nimellä chi tai ki. Reikihoito on japanilaisen Mikael Usuin kehittämä energiahoitomenetelmä, jonka avulla pyritään avaamaan kehossa olevia energiatukoksia sekä tasapainottamaan ja vahvistamaan kehon omaa energiajärjestelmää. Varsinaisen hoidon lisäksi reikiin liitetään usein meditaatio- ja hiljentymisharjoituksia. Reiki hoitaa lempeästi niin fyysisellä kuin henkiselläkin tasolla ja toimii mainiosti kokonaisvaltaisen kasvun ja eheytymisen suuntana.

Kenelle reikihoito sopii

Tämä vanha hoitomuoto sopii erinomaisesti tasapainottamaan ja rauhoittamaan kiireen ja stressin vaivaamaa kehoa. Reiki on lempeä, täydentävä hoitomuoto, joka sopii monenlaisiin elämäntilanteisiin. Hoito ei korvaa lääketieteellistä hoitoa. Hoitoon voi tulla kun esim. potee väsymystä ja tuntuu, että puhti ei riitä kuten aikaisemmin. Tai kun haluaa vahvistaa omaa sisäistä tietoisuuttaan ja rauhoittua kiireen keskellä. Hoidon aikana hoidettava makaa hoitoalustalla tai istuu. Hoidettavan on hyvä pukeutua esim. mukavaan oloasuun ja lämpimiin sukkiin, tarvittaessa hoidettava peitellään lämpimästi. Rentoutuessa, etenkin hoidon jälkeen saattaa olo tuntua hieman viileältä. Hoidon aikana hoitaja saattaa koskettaa kevyesti hoidettavaa, kyse ei ole kuitenkaan hieronnasta.

Reiki vapauttaa lempeästi kehon jännityksiä ja harmonisoi oloa. Aikaa hoitoon kannattaa varata noin tunti. Syvä rentoutuminen voi lievittää stressioireita ja moni kertoo kokevansa olonsa kevyeksi ja energiseksi hoidon jälkeen. Reikin avulla voimme laajentaa myös sisäistä maailmaamme ja herkistyä kuulemaan intuitiotamme. Hoitoon hakeudutaankin usein erilaisissa elämän käännekohdissa.