Reikihoito

Reikihoito on japanilaisen Mikael Usuin kehittämä energiahoitomenetelmä, jonka avulla pyritään avaamaan kehossa olevia energiatukoksia sekä tasapainottamaan ja vahvistamaan kehon omaa energiajärjestelmää. Varsinaisen hoidon lisäksi reikiin liitetään usein meditaatio- ja hiljentymisharjoituksia, joiden avulla herkistytään tunnistamaan oman kehon viestejä sekä ympäröivää energiaa. Hoidossa yhdistytään universaaliin lempeään ja rakkaudelliseen energiaan, reikihoito toimiikin mainiosti kokonaisvaltaisen kasvun ja eheytymisen suuntana.

Kenelle reikihoito sopii

Reiki sopii erinomaisesti tasapainottamaan ja rauhoittamaan kiireen ja stressin vaivaamaa kehoa. Reiki on lempeä, täydentävä hoitomuoto, joka sopii erilaisiin elämäntilanteisiin. Hoito ei korvaa lääketieteellistä hoitoa. Hoitoon voi tulla kun esim. kokee väsymystä ja tuntuu, että puhti ei riitä kuten aikaisemmin, tai kun haluaa vahvistaa sisäistä tietoisuuttaan tai rauhoittua arjen kiireiden keskellä. Hoidon aikana hoidettava makaa hoitoalustalla tai istuu. Hoidettavan on hyvä pukeutua esim. mukavaan oloasuun ja lämpimiin sukkiin, tarvittaessa hoidettava peitellään lämpimästi. Rentoutuessa, etenkin hoidon jälkeen saattaa olo tuntua hieman viileältä. Hoidon aikana hoitaja saattaa koskettaa kevyesti hoidettavaa, kyse ei ole kuitenkaan hieronnasta.

Reiki vapauttaa lempeästi kehon jännityksiä ja harmonisoi oloa. Aikaa hoitoon kannattaa varata noin tunti. Syvä rentoutuminen voi lievittää stressioireita ja moni kertoo kokevansa olonsa kevyeksi ja energiseksi hoidon jälkeen. Reikin avulla voimme laajentaa myös sisäistä maailmaamme ja herkistyä kuulemaan intuitiotamme. Hoitoon hakeudutaankin usein erilaisissa elämän käännekohdissa.